Certificering Kwaliteitscoördinatoren

Dit schooljaar is het CNS-IB netwerk gestart met de opleiding tot Kwaliteitscoördinator. Deze opleiding werd gegeven vanuit Academica Group. Na een jaar hard werken kunnen we met trots zeggen dat de Intern Begeleiders zichzelf nu Kwaliteitscoördinatoren kunnen noemen. Om dit te vieren ontvingen zij hun welverdiende certificaat.

Alle Kwaliteitscoördinatoren (KC’er) hebben enorm veel kennis tot zich genomen. Kennis over hoe kinderen (én volwassenen) leren en hoe we samen als lerende organisatie de kwaliteit van onderwijs op een nog hoger plan kunnen tillen. Daarnaast hebben ze geleerd hoe er op elke laag van de organisatie samen met en van elkaar geleerd kan worden.

De ambities zijn groot

Door de kwaliteit van instructie te vergroten en te werken in leerteams kan door middel van onderzoek het onderwijs verbeterd worden. De opgedane kennis zal meegenomen en voor meer kennis en ontwikkeling zorgen.

Drie rollen

Een Kwaliteitscoördinator heeft 3 rollen. Namelijk Leercoördinator, Trendanalist en Zorgregisseur. De KC’er stimuleert het leren van de leerkrachten en ontwikkelt de kwaliteitsaanpak op school.

Aankomend schooljaar zullen de directeuren samen met hun kwaliteitscoördinatoren verder leren en ontwikkelen. Onder leiding van een docent van Academica zullen er twee studiedagen georganiseerd worden over het implementeren van de mooie ambities.