Eigen stroom op De Vlinderboom

Op 3 scholen van CNS Ede zijn zonnepanelen geplaatst. Hierdoor wekken de scholen hun eigen stroom op. Op woensdag 1 november jl. is de eerste zonnestroominstallatie op CNS-basisschool De Vlinderboom officieel in gebruik genomen.

Stichting Schooldakrevolutie heeft dit uitgewerkt, door de interesse bij schoolbesturen te inventariseren, de aanbesteding onder een aantal leveranciers te organiseren en de constructieve controles te coördineren. Deelname van deze 3 CNS-scholen aan dit project zorgt ervoor dat er nu op 8 van de 13 CNS-scholen zonnestroominstallaties functioneren. De Vlinderboom is de eerste school uit het programma ‘Zon-op-schooldak’ van Gemeente Ede.

CNS de Vlinderboom heeft 50 zonnepanelen op het dak geplaatst. Dit is voldoende om in het eigen energieverbruik van deze basisschool te voorzien. Zo werken bijvoorbeeld alle digiborden op schone energie van het eigen schooldak. Zonnepanelen maken duurzaamheid voor de leerlingen heel tastbaar en passen daarom goed bij het brede onderwijsaanbod op de Vlinderboom. Directeur Brenda van der Slikke-Kleijer: ‘heel fijn dat er op onze school zonnepanelen zijn geplaatst in samenwerking met de gemeente. Mooi om op deze dag alle leerlingen te betrekken, zo wordt er ook in het klaslokaal verder gesproken over klimaat en duurzaamheid’.

Het aantal panelen dat op de scholen is gelegd is gebaseerd op het gemiddelde jaarverbruik van de school. Dus de scholen wekken hiermee eigenlijk geheel hun eigen stroom op.

Wethouder Arnold Versteeg spreekt met leerlingen van De Vlinderboom